Szép napot mindenkinek!

Ma hallottuk valakitől, hogy nem jár télen edzeni, mert nem akar beteg lenni, ezért szeretnénk tisztázni a dolgokat és összeszedtük a legalapvetőbb érveket az edzés, pontosabban a téli edzés mellett.

1.) – megelőzöd vele a betegségeket.

Az edzés révén erősödik az immunrendszered, így ellenállóbb leszel a különböző megbetegedésekkel szemben. Egy alapos edzés elfáraszt és úgy érezheted, hogy legyengültél, azonban a szervezeted ilyenkor pörög föl igazán.
Beindulnak a regenerálódási folyamatok, a test építkezése, így olyan bacikat is képes kiirtani a szervezetből, amit nyugalmi állapotban nem tenne meg vagy nem olyan hatékonyan!
A konditermekben (nálunk is) ráadásul rendszeresen fertőtlenítik a gépeket és eszközöket télen/nyáron, így igazán kevés esélye van, hogy ott szedj össze valamit.
Ami fontos, az a sok vitamin eben az időszakban is, hogy ezzel is támogasd az immunrendszered 🙂

2.) – Télen jobban építkezik a szervezet

Sokaknak nem úgy alakulnak a napjai, hogy az edzésnek megfelelően tudjanak étkezni. A nem megfelelő tápanyagbevitel pedig nehezíti a konditeremben végzett munka általi fejlődést. Azonban tuti észrevettétek, hogy télen biztosan felcsúszik 1-2 plusz kiló.
Ebben az időszakban a szervezetetek is készül a hidegre és igyekszik minden felhasználható tápanyagot elraktározni, beépíteni. A zsírréteg növekedése a hideg időszakban evolúciós folyamat, edzéssel kombinálva azonban brutális módon kihasználható lehetőséget eredményez!
A rendszeres és megfelelően végzett súlyzós edzés következtében – erről kérdezzétek személyi edzőinket 🙂 – gyarapszik az izomtömeg, ilyenkor télen pedig a fent leírt folyamatok miatt még könnyebb a tömegnövelés. Nem beszélve arról, hogy azt az energiát, ami a zsírréteg növelésére fordítana a tested, így most izomépítésre használhatsz.

3.) – Az edzés javítja a közérzeted

Télen egyre hosszabbak az esték, rövidülnek a nappalok és ez óhatatlanul rányomja bélyegét az ember hangulatára. Ilyenkor jön a kedvtelenség, fáradékonyság és fogékonyabbak vagyunk a stressz hatásaira is. A konditerem és az edzés azonban szuper kiút ebből a sötét, kevés napsütéssel tarkított időszakból.
Az endorfin (boldogsághormon) csökkenti a fájdalomérzetet a testben.
A testedzés, a sport fokozza az endorfintermelést. Leginkább a hosszabb távon folytatott aerob típusú, intenzív mozgás (futás, úszás, stb.), illetve a nehéz, súlyzós edzés fokozzák az endorfin felszabadulását, mely segít elnyomni a fáradtságot és a kimerültséget. A sport közben fellépő nyugalmi tudatműködés révén pedig könnyebben birkózik meg szervezetünk a stressz káros hatásaival.
Ezeken kívül számos pozitív hatása van még az edzésnek, mi pedi estig itt ülhetnék és sorolhatnánk őket. A lényeg, hogy télen duplán kapcsoljatok rá az edzésre 🙂
Call Now ButtonKérdésed van? Hívj minket!